Bedrijfsfinanciering

Veel bedrijven worden opgestart met vreemd vermogen. Het is belangrijk om de juiste bedrijfsfinanciering te vinden. Als er een vraag naar geld is, is men al snel geneigd om te snel voor een bepaalde partij te kiezen. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld moeilijk de juiste bedrijfsfinanciering vinden of betaalt u teveel rente. Een bedrijfsfinanciering kan een belangrijke stap zijn voor uw onderneming. Over deze stap moet dan ook goed worden nagedacht. Dit is één van de zaken waar Van der Zwaard u bij kan helpen.

Heeft u liquiditeitsproblemen?

Liquiditeitsproblemen kunnen in vrijwel iedere organisatie voorkomen. Ook als uw onderneming prima draait, kan er een liquiditeitsprobleem ontstaan. Bijvoorbeeld wanneer uw debiteuren lang over een betaling doen. Indien er sprake is van een liquiditeitsprobleem, kan een financiering een oplossing vormen. Indien u met liquiditeitsproblemen te maken krijgt, denken wij graag met u mee.

Waarom u een bedrijfsfinanciering het best met hulp kunt aanvragen

Als u een bedrijfsfinanciering wil aanvragen, dan is het zeer belangrijk dat u een gunstig rentetarief krijgt. Wij handelen volledig in uw belang en kunnen voor u nagaan of een bedrijfsfinanciering wel of niet aantrekkelijk is. Zodoende voorkomt u dat u geld leent bij een partij die uiteindelijk minder voordelig blijkt te zijn.

Uw relatie met de financier onderhouden

Een financier zal het over het algemeen prettig vinden om op de hoogte gehouden te worden. Hiervoor zal u informatie moeten verstrekken waar een financier daadwerkelijk iets aan heeft. Zo zal een financier bijvoorbeeld graag een solvabiliteitsratio of een debt-service ratio ontvangen. Dit zijn echter zaken waar u zich in de bedrijfsvoering waarschijnlijk niet op richt. De informatie die u kunt overhandigen aan een financierder, is wellicht helemaal niet de informatie waar de betreffende partij op zit te wachten.

Als u de informatie niet op de juiste manier, of verkeerd, aan uw financierder verstrekt, kan dit tot een onnodige kredietopzegging lijken. Wij weten op welke informatie financierders zitten te wachten en kunnen u helpen bij het uitzoeken van deze informatie.

Direct aan de slag? Bel ons en we praten verder!